Privacy - Informatiebeveiliging - Identity management

 
   Wie ben ik?
 

 

 


 


 

Wie ben ik?

 

Ik, René van den Assem, ben een professionele consultant op het gebied van IT en Security. Sinds 2012 als zelfstandig consultant onder de naam Advies in Vertrouwen, waarbij ik tevens ben geassocieerd aan Verdonck, Klooster & Associates, het bedrijf waaraan ik hiervoor lange tijd verbonden was als principaal consultant en partner. 
‘Advies in Vertrouwen’ omdat ik al meer dan 20 jaar sta voor een betrouwbare informatievoorziening in al haar facetten. ‘Digitaal Vertrouwen’ - privacy, informatiebeveiliging en identity management -  is voor mij de basis. De afgelopen 10 jaar ben ik zeer betrokken geweest bij grote identity management initiatieven. PKIoverheid, de wet- en regelgeving voor elektronische handtekeningen, het voorzitterschap voor de Europese standaardisatie van elektronische handtekeningen. Momenteel ben ik voorzitter van het CvB TTP.NL, het certificatieschema waartegen Trusted Third Parties worden gecertificeerd.
Naast security en identity management houdt een betrouwbare informatievoorziening voor mij vooral in dat die informatievoorziening goed moet passen bij de organisatie. Daar horen een goede Business-IT strategie, Enterprise Architectuur en kwaliteitsbeheersing zeker bij. Redenen voor mij om actief met enterprise architectuur en werken onder architectuur bezig te zijn.

Soorten rollen waarbij u aan mij kunt denken:

  • Alle benodigde adviestrajecten op het gebied van ‘digitaal vertrouwen’, zoals bijvoorbeeld privacy, identity management, cyber security en ISMS. Niet alleen beleid maar ook besturing en architectuur.
  • Strategisch adviseur, sparring partner en ‘dwarskijker’. Behoefte aan een frisse blik? Zit u vast? Of slaapt u slecht vanwege risicovolle en bedrijfkritische projecten en trajecten? Bij mij bent u aan het goede adres.
  • Lead architect, het verbeteren van architectuurfunctie. Hoe effectief is uw architectuurfunctie? Hoe vaardig zijn uw architecten? Voor een herijking of bijstelling van de koers ben ik uw man.

 

 

 

 

 
 
René van den Assem